Behandling

Jeg er et avsnitt. Klikk her for å legge til din egen tekst og redigere meg. Det er lett altså.

AktivFot tilbyr skreddersydd behandling etter ditt behov. Riktig behandling til riktig tid er suksessfaktoren for en godt resultat. Kompetanseområdet til AktivFot omfatter blant annet sko, bevegelse og helse, og terapeuten samhandler kontinuerlig med annet helsepersonell på ulike spesialiseringsområder.

Vi tilbyr behandling på følgende områder, med foten som utgangspunkt:            

 • Smerter og problemer i fot, legg, kne, hofte og rygg

 • Muskel og skjelettlidelser

 • Lidelser på negler og hud

 • Fotrelaterte problemer som følge av diabetes

 • Fotrelaterte problemer som følge av revmatisk sykdom

 • Bevegelsetest og –analyse

 • Tilpassing av fottøy

 • Spesialtilpassede medisinske såler

 • Rådgivning på fottøy, gangeteknikk og bevegelse generelt

 • Behandling hjemme

Vi tilbyr

«Vondt nytt år?»

Godt nytt år gjelder ikke for alle i starten av året. Mange som sliter med vondter i fot, legger og knær har svakheter i føttene som ikke er utredet tilstrekkelig. Etter over 2000 behandlinger siden 2005, har vi sett at måten folk beveger foten på, påvirker hele kroppens bevegelsesmønster. Som biomekaniske fotterapeuter bruker vi teknikker som gjør ganglaget bedre. Vi hjelper deg også til å bruk sko som er riktigere for nettopp deg.

 

Ikke nok med at vi har sett; Vi har også målt.

Alle som er til behandling her, bidrar i vår effekt-undersøkelse ved å beskrive graden av opplevd smerte. Har du vondt, ja så har du vondt. Her er det med andre ord ingen mulighet for placebo-effekt. Etter de første fem behandlingene rapporterer 400 av våre pasienter at smertene ble halvert. Etter flere behandlinger blir smertene gradvis mindre, men ikke i samme grad som etter de første behandlingene. I undersøkelsen registrerer vi mindre indre smerter i både fot, kne, legg og overkropp.

 

Hva er årsaken til smert og smertelindring? Jo, når muskler og ledd samarbeider dårlig, får du vondt. I behandlingsopplegget undersøker vi årsaken til smertene, framfor å fokusere på området som gjør vondt. Når årsaken ofte ligger andre steder, finner vi løsninger som bedrer  funksjonen og styrke der det virkelig trengs.

 

Vi kan kalle henne Lena.

Hun hadde vondt for å gå, hun hadde flotte sko og hun hadde et sterkt ønske om å slippe smertene. Kartlegging gjennom samtaler, avtrykk av foten og video av ganglaget viste at hun brukte sko som feilstilte aksene i foten eller kneet, som var konkav og som komprimerte mellomfoten. Noe som hadde vært en lang og vond historie, ble til en betydelig smertelindring gjennom fem behandlinger over halvannen måned. Med ny innsikt i eget ganglag, nye gode sko og i tillegg en medisinsk såle, har Lena økt styrken fra fot til hofte.

Eller som vi sier på fagspråk; «Når vi øker kinematikken i underekstremiteten, blir smertene mindre» Og som Lena sier; «Det ble nesten som å lære å gå på nytt»

Knakende godt for ømme føtter! Etter bare en dag var føttene bedre! Topp kunnskap!

Kvinne, 1963

Please reload

Kurs

«Der kroppen møter bakken»

Kurset tar utgangspunkt i biomekanisk diagnostikk og –behandling, og tilpasses i henhold til hvilke grupper det presenteres for. Blant tidligere publikum er idrettsutøvere og støtteapparat, bedrifter, helsepersonell, diabetikere, reumatikere m.m.   

Ved behov kan kursholder leie inn ekstra kompetanse på spesifikke fagområder.

Du er blid og inspirerende. Du pratet tydelig og var godt forberedt. Veldig godt foredrag. Veldig fornøyd. Kjempebra. Du var engasjerende og dyktig! Du er tydelig, lar deltagerne få tid til å tenke over egen fot/sko. Flink til å fortelle. Forsto hva du sa.

Deltager kurs for Fagforbundet

Please reload

 • Black Facebook Icon

© 2021 by AktivFot AS